Blogia
Associació d´Amics de la Història del Carlisme de Catalunya

COMISSIÓ “175 ANYS DE CARLISME” (Partit Carlí de Catalunya - Amics de la Història del Carlisme de Catalunya)

Barcelona, 10 de Juny de 2008

Benvolgut amic:

 

Ens complau informar-te que aquest 2008 es compleixen els 175 anys de l'eclosió del carlisme com a moviment social i polític.

 

Per commemorar-ho, el Partit Carlí de Catalunya, (P.C.deC.), amb la col·laboració dels Amics de la Història del Carlisme de Catalunya, (AHCC), tenim previst realitzar conferències i taules rodones arreu del nostre país.

 

No es pot explicar la història de Catalunya sense tenir en compte les aportacions que els carlins i el carlisme han donat a la nostra nació des de començaments del segle XIX. També, no cal oblidar-ho, a totes les nacions hispanes.

 

El carlisme, a comptat de sempre amb l’aportació personal i desinteressada de les dones i homes del seu entorn social i polític. Això a fet possible que avui segueixi estan present a tot Espanya,  especialment a Catalunya,  fent unes aportacions ideològiques i d’estructuració territorial que no contemplen d’altres partits o corrents polítics. Aquesta a estat uns de les claus de volta del carlisme i l’explicació de la seva permanència en el temps: ser capdavanters en les solucions per les persones i els pobles per sobre d’interessos econòmics, especulatius i de poder.

 

Adjuntem dues introduccions efectuades, la primera per Carles Feliu de Travy, advocat, cap regional del carlisme als anys seixanta (1.966-70), i la segona pel president de la AHCC. Ambdós, membres del Consell de Forces Polítiques de Catalunya i de l’Assemblea de Catalunya,  en representació del Partit Carlí, durant la transició.

 

Des de la Comissió “175 anys de Carlisme” ens posem a la teva disposició per tot allò que consideris necessari i esperem de la teva col·laboració en tots els actes previstos. Pròximament et lliurarem el calendari de conferències.

 

Molt atentament,

 

Francesc-Xavier Carbonell Margenat

Secretari d’Organització del Partit Carlí de Catalunya

Coordinador d’activitats dels Amics de la Història del Carlisme de Catalunya

Telèfon 608.230.438

0 comentarios